København/Frederiksberg

I Europabevægelsen i København/Frederiksberg er vores mål at bidrage med nye initiativer og sjove og skæve arrangementer, der sætter fokus på EU-debatten i Danmark. Vi har bl.a. afholdt politisk speeddating og ølsmagning med europapolitikere i forbindelse med Kulturnatten, og vi laver jævnligt arrangementer, hvor vi kombinerer mad og drikke med diskussioner om aktuelle europapolitiske emner eller europæisk kultur.

I regionsbestyrelsen går vi i høj grad ind for, at vores medlemmer engagerer sig i de aktiviteter, som er sjove og meningsfulde for netop dem. Filosofien er kort fortalt, at vi kun laver arrangementer, vi selv har lyst til at deltage i. Derfor varierer vores udbud af arrangementer en del, og vi er altid åbne for at høre fra medlemmer, der ligger inde med en idé til et arrangement i København eller på Frederiksberg – gerne i samarbejde med andre organisationer, som kan være med til at sætte en europæisk vinkel på et arrangement.

Vi er en relativt ung bestyrelse og har efterhånden en del medlemmer, som indtil for nylig har været aktive i Europæisk Ungdom. Vi spænder aldersmæssigt fra midt-tyverne til midt-halvtredserne og har stort set alle vores – store eller lille – europæiske kæphest. Vores brede sammensætning, både inden for alder og interesser, giver os en rigtig god dynamik og nogle livlige debatter på møderne, som vi ofte fortsætter over en øl.

Begivenheder

There are no upcoming events at this time.

Peter Parbo

Formand

rvpepj@ft.dk

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Jeg har været aktiv siden 2011 – først i Europæisk ungdom og sidenhen i Europabevægelsen. Oprindeligt var det efter et praktikophold i Slovakiet, at jeg blev opmærksom på hvor stor en betydning det europæiske samarbejde havde for udviklingen i de central- og østeuropæiske lande. Det handlede selvfølgelig i høj grad om økonomisk vækst, men også om muligheden for et velfungerende og fair retssystem og ikke mindst menneskerettigheder.

Hvad laver du til daglig?

Jeg arbejder i Uddannelses- og forskningsministeret.

Hvor kommer du fra?

Fra det smukke og undervurderede udkants-Danmark, nærmere bestemt Nykøbing Falster.

Susanne Mattsson

Næstformand

mattsson.sus@gmail.com

Jokum Nielsen

Kasserer

Henrik Aarestrup

Bestyrelsesmedlem

henrik.aarestrup.86@gmail.com

Johan Moesgaard Andersen

Bestyrelsesmedlem

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Som ung var jeg medlem af Europæisk Ungdom, men jeg meldte mig først ind i Europabevægelsen i forbindelse med EP-valget i 2014, hvor jeg boede og arbejdede i Bruxelles. Jeg arbejdede med en række spændende EU-sager, og så var det jo naturligt for mig at blive medlem i en forening med andre EU-interesserede.

Hvad laver du til daglig?

Jeg arbejder i erhvervsorganisationen, Danske Rederier, og underviser desuden i statskundskab ved Københavns Universitet.

Hvor kommer du fra?

Jeg har boet i Københavnsområdet altid – og bor nu på Østerbro med min hustru.

Mille Gregersen

Bestyrelsesmedlem

millegregersen28@gmail.com

Lidt om mig

Hvem (eller hvad) fik dig involveret i Europabevægelsen?

Min interesse for EU startede mens jeg studerede international politik. Især forholdet mellem Danmark og EU interessere mig, da det er fylder mere end folk umiddelbart tror. EU oplysning og debat er for mig en vigtig del af at deltage og forstå EU, og det var også derfor jeg fik øjnene op for Europabevægelsens arbejde. Jeg startede som frivillig i EU-Taskforcen og blev efterfølgende praktikant på Europabevægelsens landssekretariat. Efter min praktik blev jeg ansat som landssekretær i Europæisk Ungdom. Jeg brænder for at bidrage til en EU-debat hvor alle kan være med, så folk bliver mere opmærksomme på hvad EU står for og de fordele Danmark har som medlemsland.

Hvad laver du til daglig?

Jeg er ansat som projektkoordinator i en virksomhed der producere plaststøbeforme til medico industrien.

Hvor kommer du fra?

Jeg er oprindeligt fra en lillebitte by på landet i det smukke Sydsjælland, men bor nu på Østerbro.

Morten Munch

Bestyrelsesmedlem

Anne Bendtsen

Bestyrelsesmedlem

Sebastian Lang-Jensen

Bestyrelsesmedlem

sebastian@lang.net

Region København-Frederiksberg – Vedtægter pr 01-03-2018